Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Coś na ząb - racuchy bananowe.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rum 1/3 szklanki
mleko 2% 1,5 szklanki
mąka 30 dag
jaja 3 sztuki
olej do smażenia
drożdże 4 dag
cukier puder
banan 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Coś na ząb - racuchy bananowe.

Obrać banany, podzielić na 4-5 części i zalać rumem. Do mąki włożyć pokruszone drożdże, wlać żółtka, mleko i łyżkę oleju. Wszystko dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Ubić białka i dodać do ciasta. Wyjąć z rumu kawałki bananów, osączyć. Banany zanurzać w cieście i łyżką kłaść na rozgrzany olej. Smażyć 3 min. Wykładać na papier by ociekły z tłuszczu. Podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak