Przepis i sposób przygotowania na: "Coś dobrego"
Galaretki rozpuścić w szklance gorącej wody. Śmietanę ubić, dodać chłodną ale płynną galaretkę. Wymieszać i przełożyć ciasto. Polać polewą lub posypać cukrem pudrem.
jajko | 7 sztuk |
cukier | 1 szklanka |
mąka | 1 szklanka |
olej | 1/2 szklanki |
proszek do pieczenia | 3 łyżeczki |
sól do smaku |
mak | 1/2 szklanki |
kakao | 2 łyżki |
kisiel wiśniowy | 2 łyżki |
mąka pszenna | 2 łyżki |
śmietana 30% | 1/2 litra |
galaretka agrestowa | 2 sztuki |
gorąca woda | 1 szklanka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: