Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Coś dla miłośników wątróbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka z kury 500 gram
cebula 2 szt
pieczarki 300 gram
masło 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Coś dla miłośników wątróbki

Kroki postępowania

1
Wątróbki oczyścić, wrzucić na wrzątek, zagotować. Odcedzić i osuszyć wątróbki na papierowym reczniku (można ten etap pominąć, ja tak robię bo nie lubie jak mi krew wypływa z wątróbek). Pokroić w nieduze kawałki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć wątróbki i pokrojoną w ósemki cebulę (można cebulę pokroić drobniej).
Krok 1 - Coś dla miłośników wątróbki foto
2
Dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć na dość dużym ogniu.
Krok 2 - Coś dla miłośników wątróbki foto
3
POd koniec smażenia dodac sól, pieprz oraz sos sojowy.
Krok 3 - Coś dla miłośników wątróbki foto
4
Masło roztopipć, dodać koncentrat pomidorowy. Dokładnie wymieszać i połączyć z potrawą.
Krok 4 - Coś dla miłośników wątróbki foto
5
Gotowy gulasz można posypać natką pietruszki.
Krok 5 - Coś dla miłośników wątróbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 31.10.2013 14:19
smaczny pomysł
Róża1 15.08.2013 20:31
fajna wersja:-)
Magula 13.08.2013 08:35
Ciekawy przepis
iwi 13.08.2013 07:06
Wątróbka forever;)
w mojej kuchni 13.08.2013 00:41
czyli dla mnie - wątróbkę często jem w różnych wersjach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak