Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Coś dla fanów gilla, czyli pierś marynowana w liściach bazylii :)

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso

pierś z kurczaka podwójna 1 szt

Marynata

czosnek 1-2 ząbki
oliwa 2-3 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1/2-1 łyżeczka
bazylia świeża 3-4 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Coś dla fanów gilla, czyli pierś marynowana w liściach bazylii :)

Kroki postępowania

1
Bazylię umyć (wykorzystujemy tylko liście) i drobno pokroić, dodać do oliwy, posiekanego czosnku i kucharka, wymieszać.
Krok 1 - Coś dla fanów gilla, czyli pierś marynowana w liściach bazylii :) foto
2
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić na takie plastry, by nie trzeba było rozklepywać. Smarować marynatą i układać np. w pudełku. Zamknąć i dać do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Krok 2 - Coś dla fanów gilla, czyli pierś marynowana w liściach bazylii :) foto
3
Piec na grillu z obu stron do momentu, aż mięso nabierze "kolorów" :)
Krok 3 - Coś dla fanów gilla, czyli pierś marynowana w liściach bazylii :) foto
4
Pierś jest delikatna, ale smak bazylii jest wyczuwalny.
SMACZNEGO!
Krok 4 - Coś dla fanów gilla, czyli pierś marynowana w liściach bazylii :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 04.06.2014 14:40
w sobotę wypróbuje
norweska20 04.06.2014 10:08
marynata bazyliowa- fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak