Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Corn Flakes

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 szkl
białko 8 szt
płatki kukurydziane 4 szkl
ocet 2 łyż
Krem:
żółtko jajek 8 szt
mleko 2 szkl
mąka 2 łyż
margaryna 1 kostki
śmietanka
cukier puder 2 szkl
smietana 18% 2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Corn Flakes

Ciasto:ubić białka,dodając cukier,ocet a na koniec płatki.Podzielić na 2 części i piec na złoty kolor. KREM:3/4 szklanki mleka zmiksować z żółtkami i mąką.Pozostałe mleko zagotować,dodać rozrobione żółtka.Wymieszać.Ostudzić i utrzeć z margaryną. Śmietanę ubić z cukrem pudrem ,dodać żelatynę rozpuszczoną i zmiksować.Ciasto przełożyć kremem,a na wierzch wyłożyć śmietankę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 02.07.2012 22:07
ciekawe jak smakują
Karmel 08.01.2012 14:11
mniam,mniam
daria899 06.01.2012 16:39
ciekawe
AgaS10 13.11.2011 10:42
świetny pomysł:)
Kuchareczekjeden 13.11.2011 10:18
pomysłowe
romanrafal
romanrafal 22.10.2011 08:09
pyszne
marchewka 09.10.2011 17:12
wow, ciekawa jestem jak smakuje,
Marzena34 07.09.2011 10:52
fajny pomysł
Justyna Jussstiii 26.07.2011 17:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak