Cordon bleu po hiszpańsku

Cordon bleu po hiszpańsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    40 g
  • płatki kukurydziane

    50 g
  • pierś z kurczaka

    3
  • sól

  • pieprz

  • salami

    9 plasterków
  • ser żółty

    6 plasterków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cordon bleu po hiszpańsku foto
Piersi z kurczaka płuczemy, osuszamy papierowymi ręcznikami i rozbijamy na cienkie plastry, najlepiej przez folię. Należy uważać, bo jest to bardzo delikatne mięso. Plastry oprószamy solą i pieprzem z obu stron.
Krok 2 - Cordon bleu po hiszpańsku foto
Na plastrach układamy salami i ser, zwijamy roladkę. Rozpuszczamy masło
Krok 3 - Cordon bleu po hiszpańsku foto
Płatki kukurydziane drobno kruszymy.
Krok 4 - Cordon bleu po hiszpańsku foto
Za pomocą pędzelka smarujemy roladki masłem i obtaczamy w płatkach. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 30 minut w 200 stopniach.
Krok 5 - Cordon bleu po hiszpańsku foto
Podajemy z surówką i ziemniakami z wody.
Życzę smacznego ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (48)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kluska_87

29.01.2017 16:41
super jedzonko

Misia13

04.08.2015 18:29
wyglądają kusząco

Klausia

03.02.2015 21:27
wyglądają super :)

Przepisy Joanny

21.02.2014 22:19
znakomite danie

Lidzia

15.02.2014 10:21
Wspaniałe, to co lubię.

Layna

24.10.2013 14:44
fajny przepis

sara1

14.10.2013 11:07
świetnie zrobione

ana1

18.09.2013 11:01
Bardzo fajne

Agnieszka_B

17.09.2013 20:57
Wyglądają bardzo smacznie :)

Małgorzata9

17.09.2013 20:54
pyszne roladki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat