Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cordon bleu drobiowe - z serem i pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 małe
pieczarki 4 duże
Kurczak panier do drobiu Prymat
olej do smażenia
masło klarowane 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
jajko 2
mąka pszenna do panierowania
ser żółty 4 (Havarti)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cordon bleu drobiowe - z serem i pieczarkami

Filety z kurczaka umyć, osuszyć i rozbić niezbyt cienko.
Mięso posypać solą morską, białym pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i usmażyć na maśle klarowanym - zupełnie odparować i doprawić solą, czosnkiem i pieprzem - pozostawić do ostygnięcia.
Na każdym płacie mięsa położyć plaster sera żółtego, na nim ułożyć porcję pieczarek i złożyć na pół.
Docisnąć dłonią, a brzegi mięsa dokładnie zlepić lub lekko zaklepać.
Każdy kotlet opanierować w mące, następnie w roztrzepanym jajku doprawionym do smaku, a na koniec w panierce.
Przykryć folią i włożyć do lodówki na 30-60 minut.
Tak przygotowane kotlety smażyć na rozgrzanym oleju (można dodać nieco klarowanego masła), z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 28.12.2012 17:20
ciekawy przepis
babajaga1969 04.11.2012 02:23
przepis wart wypróbowania i tak zrobię
Kasnaj 03.11.2012 19:28
pyszności
parysek10 03.11.2012 18:07
coś wspaniałego
Habibi 03.11.2012 17:56
Są bardzo smaczne, soczyste i z "niespodzianką" - zawsze to jakaś odmiana :)
Katarzyna87 03.11.2012 17:51
mniam
Adamorek 03.11.2012 17:36
smakowite
Patrycja25 03.11.2012 17:35
lubię
DOROTA/PATI197799 03.11.2012 17:23
już wyobrażam sobie ich smak . . . . spróbuję w domu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak