Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Coquillette z kapustą i mięsem mielonym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 125 g Coquillette
mięso mielone wieprzowe 200 g
kapusta kiszona 200 g
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Coquillette z kapustą i mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną kroimy w mniejsze kawałki i obgotowujemy przez 15 minut. Odcedzamy.
Krok 1 - Coquillette z kapustą i mięsem mielonym foto
2
Cebule i czosnek obieramy i siekamy. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek z cebulą i podsmażamy.
Krok 2 - Coquillette z kapustą i mięsem mielonym foto
3
Kiedy całość się zeszkli wrzucamy mięso mielone - przesmażamy do zarumienienia.
Krok 3 - Coquillette z kapustą i mięsem mielonym foto
4
Do mięsa dodajemy kapustę, całość mieszamy przesmażając 5 minut.

Krok 4 - Coquillette z kapustą i mięsem mielonym foto
5
Makaron coquillette gotujemy al dente w osolonej wodzie. Dodajemy ugotowany makaron do mięsa z kapustą.
Krok 5 - Coquillette z kapustą i mięsem mielonym foto
6
Całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 6 - Coquillette z kapustą i mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakołyk 03.03.2015 23:01
Smaczne danie :-)
gosia56 03.03.2015 17:55
Pyszne jedzonko
Ania67 03.03.2015 16:46
Moje smaki
Jadwiga/Jaga85 03.03.2015 16:45
Pysznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak