Coquillette z kapustą i mięsem mielonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    125 g Coquillette
  • mięso mielone wieprzowe

    200 g
  • kapusta kiszona

    200 g
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • olej

    do smażenia
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Coquillette z kapustą i mięsem mielonym foto
Kapustę kiszoną kroimy w mniejsze kawałki i obgotowujemy przez 15 minut. Odcedzamy.
Krok 2 - Coquillette z kapustą i mięsem mielonym foto
Cebule i czosnek obieramy i siekamy. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek z cebulą i podsmażamy.
Krok 3 - Coquillette z kapustą i mięsem mielonym foto
Kiedy całość się zeszkli wrzucamy mięso mielone - przesmażamy do zarumienienia.
Krok 4 - Coquillette z kapustą i mięsem mielonym foto
Do mięsa dodajemy kapustę, całość mieszamy przesmażając 5 minut.

Krok 5 - Coquillette z kapustą i mięsem mielonym foto
Makaron coquillette gotujemy al dente w osolonej wodzie. Dodajemy ugotowany makaron do mięsa z kapustą.
Krok 6 - Coquillette z kapustą i mięsem mielonym foto
Całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakołyk 03.03.2015 23:01
Smaczne danie :-)
gosia56 03.03.2015 17:55
Pyszne jedzonko
Ania67 03.03.2015 16:46
Moje smaki
Jadwiga/Jaga85 03.03.2015 16:45
Pysznie wygląda!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat