Cookie Mocha Frappuccino

Cookie Mocha Frappuccino

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciastko

    4 sztuki
  • kawa

    1/4 szklanka
  • śmietana 30%

    100 ml
  • sos czekoladowy

    1 łyżka
  • mleko

    1/2 szklanka
  • cukier puder

    2 łyżeczka
  • sos karmelowy

    1 łyżeczka
  • kostki lodu

    4 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Zaparz kawę i przelej ją do pojemniczka na lód. Wstaw do zamrażarki, najlepiej na całą noc.

2. Ubij kremówkę na sztywno z dodatkiem 1 łyżeczki cukru pudru.

3. Wyjmij kostki kawowe i włóż je do blendera. Jeżeli chcesz, dodaj dodatkowe kostki lodu. Wlej mleko, syrop czekoladowy i dodaj 1 łyżeczkę cukru pudru (albo według uznania). Zmiksuj wszystko na bardzo drobne kryształki.Jeżeli nie pijasz kawy z mlekiem, możesz je pominąć. Wtedy najlepiej jest dodać kilka kostek lodu.

4. W malakserze zmiksuj na drobne kawałki ciasteczka (najlepiej czekoladowe pełnoziarniste).

5. Do szklanki przelej kawę i wierzch posyp cienką warstwą ciasteczkowej masy.

6. Całość zwieńcz bitą śmietaną oprószoną zmiksowanymi ciasteczkami. Dodatkowo polecam całość polać sosem karmelowym (dla największych łasuchów).

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 06.08.2013 12:20
fantastyczny deser
muffina 06.05.2013 14:48
łaa kocham kawy kawunie mogłabym pić pić i pić -NAPÓJ BOGÓW;D
wiola333 06.05.2013 13:12
bardzo apetyczny przepis
reniatka 06.05.2013 12:29
mam ochotę na cos takiego...
Megg 06.05.2013 12:16
wspaniały deserek :)
Kasia35 06.05.2013 11:46
brzmi zachęcająco :)
bietka 06.05.2013 11:46
bardzo pyszny przepis :)
paulina2157 06.05.2013 11:36
pięknie wygląda, i lubię karmel chętnie wypróbuje
bogusia19 06.05.2013 11:34
pieknie podane
dodi 06.05.2013 11:27
same pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat