Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Consommé z dorsza

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion warzywny 750 ml
dorsz (skrawki) 250 g
filet z dorsza 50 g
imbir świeży 2 cm
papryczka chili 1 łyżeczka
cytryna 1 plaster
anyż gwiazdki 1 sztuka
masło
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Consommé z dorsza

Do garnka wkładamy skrawki z dorsza, posiekany imbir, chili, cytrynę i anyż. Zalewamy całość bulionem i gotujemy na wolnym ogniu przez około godzinę. Co jakiś czas zdejmujemy szumowiny.
Przecedzamy nasze consommé przez gazę lub ściereczkę tyle razy aż uzyskamy klarowny bulion. Doprawiamy solą i pieprzem.
Nasze consommé podałem z kawałkami smażonego dorsza i karmelizowanymi młodymi warzywami.
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak