Consommé z dorsza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    750 ml
  • dorsz (skrawki)

    250 g
  • filet z dorsza

    50 g
  • imbir świeży

    2 cm
  • papryczka chili

    1 łyżeczka
  • cytryna

    1 plaster
  • anyż gwiazdki

    1 sztuka
  • masło

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wkładamy skrawki z dorsza, posiekany imbir, chili, cytrynę i anyż. Zalewamy całość bulionem i gotujemy na wolnym ogniu przez około godzinę. Co jakiś czas zdejmujemy szumowiny.
Przecedzamy nasze consommé przez gazę lub ściereczkę tyle razy aż uzyskamy klarowny bulion. Doprawiamy solą i pieprzem.
Nasze consommé podałem z kawałkami smażonego dorsza i karmelizowanymi młodymi warzywami.
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat