Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

conchiglioni zapiekane z mięsem mielonym i oliwkami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe ok.250g
pomidory krojone z puszki 1 puszka
cebula 1
czosnek 2 ząbki
oliwki zielone według uznania
suszone pomidor 3 kawałki
makaron conchiglioni ok.30 sztuk
oliwa
mozzarella 1
ser żółty do posypania
sól
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: conchiglioni zapiekane z mięsem mielonym i oliwkami

*cebulę oraz czosnek posiekać i podsmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek.
*następnie dodajemy mięso mielone, doprawić solą i pieprzem.
* kiedy mięso nie będzie surowe, dodajemy pomidory z puszki oraz pokrojone w drobną kostkę suszone pomidory oraz oregano. Pod koniec gotowania (sos powinien się zagęścić)dodajemy pokrojone oliwki.
*makaron gotować ok.10-12 minut w gorącej wodzie. delikatnie mieszając, aby muszelki nie przywarły do dna garnka. następnie odcedzić i zalać zimną wodą i odsączyć.
* do każdej muszli dodać farsz i układać ciasno w naczyniu żaroodpornym (które wcześniej zostało posmarowane oliwą).
Na całość dodać pokrojoną drobną mozzarellę oraz starty ser.

Piec ok. 20 min w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niki22 14.01.2014 16:15
pychotka :)
Barbara777 14.01.2014 16:12
pyszności mniam
marcia7 14.01.2014 13:46
apetycznie wygląda
wwwiolka 14.01.2014 13:35
Już pachnie Włochami:)
Joannasz3190 14.01.2014 13:34
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak