Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Conchiglioni Grandi na sianie z łososiowym musem.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron conchiglioni 4 szt
łosoś wędzony 5 dag
śmietana kremowa 30% lub 36% 50 ml
śliwka suszona
limonka 1 sok
twaróg 10 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Conchiglioni Grandi na sianie z łososiowym musem.

Z okna mojego gabinetu mam widok na łąkę i pasące się na niej krówki. Od czasu do czasu sąsiedzi koszą trawę, nasunęło mi to pomysł zrobienia takiego jadalnego sianka, które będzie dekoracyjne i oczywiście jadalne i smaczne.
Trawka z pora:
Pora podzielić na 3 części, każdą część dobrze umyć. Liście pora pokroić wzdłuż w cienkie paski. Będziemy mieli taką zieloną trawkę, którą należy rozłożyć na blaszce do pieczenia, wstawić do piekarnika i suszyć w temp. 50 -60 oC z włączonym termo obiegiem. Trawka z pora po wysuszeniu jest chrupka, ma ciekawy smak i zapach. Świetnie nadaje się jako dodatek do sałatek, dekoracji półmisków np. z jajkami, muszlami itp.
Łososiowy mus wykonanie:
Powyższe składniki zmiksować i napełnić muszle ugotowane al dente .Położyć na jadalnym sianku,udekorować śliwką suszoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maria 70 10.11.2013 00:51
Bardzo fajne sianko.
2milutka 09.11.2013 15:31
wykwinitnie jak zawsze:)
iwi 09.11.2013 10:59
Bardzo inspirujące
Paolcia 09.11.2013 10:43
mmmm apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak