Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Conchiglie z łososiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszle 250 g
filet z łososia 400 g
pomidory w puszce 3 szt
białe wino 125 ml
śmietana 18 proc 100 g
parmezan starty 100 g
ząbki czosnku 3
Szafran nitki Prymat szczypta
mąka 2 łyżki
masło 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
sos pomidorowy 400 ml (wymieszanego z bazylią)
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Conchiglie z łososiem

Szafran zaparzyłem podgrzanym winem, wymieszałem z masłem. Łososia pokroiłem w kostkę, oprószyłem mąką i podsmażyłem na oliwie. Dodałem pokrojone pomidory , posiekany czosnek, wino z szafranem i śmietanę. Gotowałem kilka minut.
Do płaskiego naczynia żaroodpornego wlałem sos pomidorowy. Włożyłem odcedzone muszle napełnione nadzieniem z łososia.Posypałem obficie parmezanem, zapiekałem w temperaturze 220 stopni C., aż cały ser się rozpuścił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 17.01.2015 00:23
super pomysł, fajnie wygląda
Franciszek 16.01.2015 22:01
super przepis
matesko 16.01.2015 21:41
smakowicie wyglądają
IKrakowianka 16.01.2015 21:18
super posiłek
Michał2 16.01.2015 21:17
smaczne danie
Betina#45 16.01.2015 20:53
na sam widok zrobiłam się głodna ;)
pajbek 16.01.2015 20:36
Pyszne jedzonko ;-)
Ania321 16.01.2015 19:41
smaczne danie :)
engie23 16.01.2015 19:30
apetycznie wyglądają
Kolorowa 16.01.2015 18:40
ciekawy przepis ;)
kasiaw 16.01.2015 18:04
uwielbiam takie są wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak