Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Comber z sarny po kapitańsku.

4.0
(25)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

comber b/k 60 dag
mleko 3,2% 500 ml
wino czerwone wytrawne 100 ml
śliwki suszone 5 dag
rodzynki 2 dag
smalec 1 łyżka
sól
pieprz
Rozmaryn suszony Prymat
papryka czerwona
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Comber z sarny po kapitańsku.

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, zdjąć błonę, zalać mlekiem i zostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin.
Mięso osuszyć, natrzeć przyprawami i odstawić na 1 godzinę.
Krok 1 - Comber z sarny po kapitańsku. foto
2
Oprószyć mąką i zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu ,skropić winem i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać sparzone rodzynki i śliwki.
Krok 2 - Comber z sarny po kapitańsku. foto
3
Miękkie mięso pokroić na porcje ,ukośnie, w poprzek włókien .
Sos połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką.
Krok 3 - Comber z sarny po kapitańsku. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 21.01.2014 00:33
ciekawi mnie
Kolorowa 29.12.2013 20:15
comber, wino, rodzynki, jałowiec- czego chcieć więcej ;)
Rysia 28.12.2013 20:44
Wspaniała sarnina.
elka72 28.12.2013 19:06
Apetyczne mięsko :)
bogusia19 28.12.2013 18:25
apetycznie wygląda
Rycerz
Rycerz 28.12.2013 18:16
Niezły przepis.
Konczi 28.12.2013 18:02
super przepis
dodi 28.12.2013 17:51
pyszna sarnina
stef 28.12.2013 17:43
Wyborne jedzonko!
jasiek 28.12.2013 17:33
bardzo smakowite mięsko
Smaczna_B 28.12.2013 17:24
ale rarytasik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak