Comber z sarny po kapitańsku.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • comber b/k

    60 dag
  • mleko 3,2%

    500 ml
  • wino czerwone wytrawne

    100 ml
  • śliwki suszone

    5 dag
  • rodzynki

    2 dag
  • smalec

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • Rozmaryn suszony Prymat

  • papryka czerwona

  • Owoc jałowca cały Prymat

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Comber z sarny po kapitańsku. foto
Mięso umyć, zdjąć błonę, zalać mlekiem i zostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin.
Mięso osuszyć, natrzeć przyprawami i odstawić na 1 godzinę.
Krok 2 - Comber z sarny po kapitańsku. foto
Oprószyć mąką i zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu ,skropić winem i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać sparzone rodzynki i śliwki.
Krok 3 - Comber z sarny po kapitańsku. foto
Miękkie mięso pokroić na porcje ,ukośnie, w poprzek włókien .
Sos połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
atort111 21.01.2014 00:33
ciekawi mnie
Kolorowa 29.12.2013 20:15
comber, wino, rodzynki, jałowiec- czego chcieć więcej ;)
Rysia 28.12.2013 20:44
Wspaniała sarnina.
elka72 28.12.2013 19:06
Apetyczne mięsko :)
bogusia19 28.12.2013 18:25
apetycznie wygląda
Rycerz 28.12.2013 18:16
Niezły przepis.
Konczi 28.12.2013 18:02
super przepis
dodi 28.12.2013 17:51
pyszna sarnina
stef 28.12.2013 17:43
Wyborne jedzonko!
jasiek 28.12.2013 17:33
bardzo smakowite mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat