Comber z królika z grzybami leśnymi podawany na plackach ziemniaczanych z wiśniami w alkoholu

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tartych ziemniaków

    4 sztuki
  • cebuli

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • mąki

    3 łyżki
  • siemię lniane

    - -
  • prawdziwków

    150 g
  • smardzów

    150 g
  • masła

    2 łyżki
  • koperku

    1/2 pęczka
  • czosnku

    1 ząbek
  • białego wina

    1/2 szklanki
  • wiśnie z alkoholu

    200 g
  • pestki dyni

    - -
  • pestki słonecznika

    - -
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • sól

    - -
  • Majeranek suszony Prymat

    - -
  • królik

    600 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marynata:
1 szklanka czerwonego wina,
2 łyżki octu winnego,
¼ szklanki miodu pitnego,
1 pęczek włoszczyzny,
Liść laurowy Prymat, ziele angielskie Prymat, jałowiec, goździki Prymat.

1. Oczyszczony comber z królika marynować 24 godziny we wszystkich składnikach marynaty. Po zamarynowaniu usmażyć na patelni, a następnie piec 10 minut w temperaturze 150ºC, podlewając co jakiś czas marynatą.

2. Tarte ziemniaki połączyć z jajkiem, cebulą, pestkami, siemieniem lnianym, mąką i majerankiem, a następnie usmażyć na rozgrzanym oleju. Grzyby podsmażyć na maśle z cebulą, czosnkiem, koperkiem i skropić białym winem.

3. Comber z królika pokroić w plastry, ułożyć na plackach ziemniaczanych z grzybami leśnymi,. Przed podaniem danie udekorować wiśniami w alkoholu oraz świeżymi ziołami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 09.02.2012 13:08
wykwint/e
artur7 26.12.2011 15:36
ciekawy
ajres 19.11.2011 09:10
wysmienite
artur7 06.10.2011 09:51
wykwintne
Justyna Jussstiii 14.09.2011 10:14
smakowite polecam
agnieszka214 17.08.2011 05:22
wykwintne
Ewa/kalapurtka 29.07.2011 17:16
pyszne
kriso 27.07.2011 18:44
ciekawy przepis
agnieszka214 28.06.2011 17:34
wykwintne
marcia71 05.06.2011 14:57
i za bardzo skomplikowane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat