Przepis i sposób przygotowania na: Comber z królika z grzybami leśnymi podawany na plackach ziemniaczanych z wiśniami w alkoholu
1 szklanka czerwonego wina,
2 łyżki octu winnego,
¼ szklanki miodu pitnego,
1 pęczek włoszczyzny,
Liść laurowy Prymat, ziele angielskie Prymat, jałowiec, goździki Prymat.
1. Oczyszczony comber z królika marynować 24 godziny we wszystkich składnikach marynaty. Po zamarynowaniu usmażyć na patelni, a następnie piec 10 minut w temperaturze 150ºC, podlewając co jakiś czas marynatą.
2. Tarte ziemniaki połączyć z jajkiem, cebulą, pestkami, siemieniem lnianym, mąką i majerankiem, a następnie usmażyć na rozgrzanym oleju. Grzyby podsmażyć na maśle z cebulą, czosnkiem, koperkiem i skropić białym winem.
3. Comber z królika pokroić w plastry, ułożyć na plackach ziemniaczanych z grzybami leśnymi,. Przed podaniem danie udekorować wiśniami w alkoholu oraz świeżymi ziołami.