comber z królika podany na pirre z selera,polany złocistym sosem szalotkowo-bekonowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    0.8 kg
  • cebulka szalotkowa

    0.2 kg
  • czosnek

    50 gram
  • mleko 3,2%

    0.5 litr
  • masło

    0,2 kg
  • sól

    10 gram
  • pieprz

    15 gram
  • śmietana 30%

    0.5 litr
  • boczek wędzony

    0.3 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso z królika oprawiamy i szykujemy z niego 2małe ładne porcje,rozklepujemy delikatnie młotkiem nacieramy sola,pieprzem i czosnkiem.Zawijamy w kształt roladki i otulamy plastrami cienkiego boczku,spinamy z obu stron wykałaczkami i smażymy na małym ogniu z dodatkiem odrobiny masła.Cebulkę przesmażamy z bekonem (boczek może być),doprawiamy sola i pieprzem,zalewamy śmietaną i redukujemy.Piure-seler obieramy kroimy na mała kostkę zalewany mlekiem i gotujemy aż uzyskamy papkę z selera.Miksujemy mleko z selerem dodajemy masło,przyprawiamy solą i piure mamy gotowe.Na talerzu układamy na samym środeczku nasz comber polewamy go sosem szalotko-wo-bekonowym,a z boku talerza szykujemy rozetki z naszego piure. Danie gotowe życzę smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat