Comber serowo truskawkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    20 dag
  • galaretka truskawkowa

    1 szt
  • galaretka agrestowa

    1 szt
  • twarożek

    20 dag
  • cukier puder

    2 łyżki
  • śmietana 30%

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki myjemy i osuszamy a także obieramy z szypułek.Tak przygotowane owoce kroimy na mniejsze kawałki i układamy w formie. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w szklance wrzątku i gdy zacznie tężeć zalewamy owoce.Zieloną galaretkę także rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Twarożek ucieramy z cukrem i mieszamy z śmietaną kremówką ubitą na sztywną pianę oraz zieloną galaretką kiedy zacznie tężeć. Tak przygotowaną masę wlewamy na owoce i wstawiamy do lodówki aby całkowicie stężały. Wyjmujemy z formy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariuszek8 19.06.2015 14:52
prześliczny!
Hrabina w kuchni 16.06.2015 11:56
Wyśmienity deser.
Ada-Gaba 15.06.2015 21:39
pyszny deserek
mikrusiak 15.06.2015 18:53
super wygląda i pewnie jeszcze lepiej smakuje..:)
Bernadeta1 15.06.2015 16:59
bardzo smaczny deser
Wacław 15.06.2015 13:04
bardzo apetyczny deser :-)
IZABELA29 15.06.2015 11:51
świetny deser
Krzysztof15 15.06.2015 06:41
palce lizac
justynkag 15.06.2015 06:41
Rewelacyjna słodkość!
Krystyna32 15.06.2015 06:02
wygląda pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat