Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Comber sarni z wisniami.

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sarnina comber b/k grzbietowej 1,5 kg
wiśnie bez pestek 0,5 kg
brzoskwinie 0,5 kg
cukier 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
smalec 2 łyżka
BEJCA
Rozmaryn suszony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
wino czerwone wytrawne 250 ml
woda 250 ml
sól, pieprz
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
wiśniówka 50 (wytrawna)
ocet winny 100 ml
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Comber sarni z wisniami.

Składniki bejcy zagotować (nie gotować) i ostudzić.
Mięso marynować 2-4 doby w zależności od wieku ofiary.
Mięso wyjąć, oczyścić i natrzeć poniższą przyprawą myśliwska.
Przyprawa myśliwska: utrzeć w moździerzu zioła— jałowiec, rozmaryn, pieprz, ziele ang. liść laurowy.
Mięso opiec na smalcu. Podlewać wodą i przecedzoną bejcą. Piec około 3 godz. na bardzo małym ogniu .Wydrylowane wiśnie, cukier i wiśniówkę wymieszać i dodać pod koniec pieczenia do mięsa.
Sos zagęścić mąką ziemniaczaną.
Część wiśni wykorzystać do wypełnienia brzoskwiń. Świeże brzoskwinie nadają daniu „rześkości”.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 27.11.2013 08:43
sarnina to dla mnie nieiszczone marzenie kulinarne ,nie miałam okazji jej próbować
margaret 01.11.2013 02:31
super:))):)
Rysia 31.10.2013 22:23
Wyśmienite danie.Kluski śląskie piękne.
Kuchenka 31.10.2013 22:20
rewelacyjne
jasiek 31.10.2013 20:07
obiad jak marzenie
Ola1984 31.10.2013 19:53
Nigdy nie jadłam sarniny, ale danie wygląda wyśmienicie.
2milutka 31.10.2013 19:29
świetnie i przejrzyście na talerzu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak