Comber jagnięcy, rydze, jarzębina, komosa ryżowa

Comber jagnięcy, rydze, jarzębina, komosa ryżowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • comber jagnięcy

    200 g
  • rydze

    50 g
  • jarzębina

    50 g
  • komosa ryżowa

    50 g
  • ząbek czosnku

    1
  • rozmaryn świeży

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżka
  • wino czerwone wytrawne

    50 ml
  • masło zimne

    20 g
  • masło do smażenia

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagnięcinę oczyszczamy, doprawiamy solą i pieprzem. Obsmażamy na złoty kolor z każdej strony. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 11-12 minut (medium).
Kaszę quinoa gotujemy w osolonej wodzie z masłem przez 10 minut i odcedzamy.
Oczyszczone rydze smażymy na maśle. Dodajemy posiekany czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem.
Jarzębinę karmelizujemy na miodzie, dodajemy wino oraz rozmaryn i redukujemy. Na koniec zagęszczamy całość zimnym masłem dokładnie mieszając.
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gerard.sz

14.12.2015 21:26
Zawsze mnie zastanawiało jakie zastosowanie w kuchni może mieć jarzębina i już wiem :)

sliwka

13.12.2015 20:49
Pychota, mniam;))

Malinka

13.12.2015 17:48
Nie dość, że ładnie podane, to jeszcze z pewnością bardzo smacznie!

aginaa

13.12.2015 16:00
ale to musi byc pyszne

Wiesława1

13.12.2015 13:24
Pyyyszności!!

Mniam

13.12.2015 13:04
Wyśmienite danie, z chęcią bym spróbowała :)

mikrusiak

13.12.2015 12:09
ładnie "zestawione" :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat