Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

comber barani z fasolą i pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola biała 400 g
cebula 3 szt
fasolka szparagowa 400 g
rozmaryn świeży 1 łyżeczka
oliwa 5 łyżek
pomidory w puszce 1 szt
ząbki czosnku 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek 1 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: comber barani z fasolą i pomidorami

Mięso natrzeć solą, pieprzem, rozgniecionym czosnkiem, tymiankiem i rozmarynem. Włożyć do natłuszczonej brytfanny i piec w 200 st. obracając, by było równomiernie zarumienione. Dolać szklankę wody, dodać ćwiartki cebuli, namoczoną i odsączoną fasolę i fasolkę szparagową (bez ogonków). Dusić pod przykryciem przez 1 godz. w 160 st. Dodać pomidory, ewentualnie doprawić i dusić jeszcze godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 02.06.2012 12:58
orginalne
gusia1000 25.05.2012 09:17
Kto lubi, ten na pewno ze smakiem to zje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak