Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

COMBER BARANI W ZIOŁACH I WARZYWACH

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1,5 kg baraniego combra, łyżka zielonych listków bylicy bożego drzewka, 4-5 listków szałwii, po łyżeczce roztartego suszonego ro 6-8

Przepis i sposób przygotowania na: COMBER BARANI W ZIOŁACH I WARZYWACH

Comber oczyścić z tłuszczu, umyć, osuszyć i mocno wygnieść rękami. Drobno posiekany czosnek wymieszać dokładnie ze startą na tarce cebulą, jałowcem, rozmarynem, sokiem cytrynowym, listkami szałwii i bylicy. Tą pastą natrzeć mięso, ułożyć w brytfannie, zalać winem i włożyć na noc do lodówki. Po wyjęciu osączyć, posolić i posypać pieprzem, obsmażyć na silnie rozgrzanym oleju Wielkopolskim i dusić pod przykryciem 45 minut, co jakiś czas lekko polewając marynatą. Obrane i pokrojone cebule, marchewki, łodygi selera dodać do mięsa, wlać pozostałe wino i dusić kolejne pół godziny. Na ostatnie 10 minut dołożyć obrane ze skórki i pokrojone w ćwiartki pomidory.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak