Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Coleslaw z czerwonej kapusty z miętą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula czerwona 1 sztuka
kapusta czerwona 1/4 sztuki
marchew 1 sztuka
sok z cytryny 1/2 sztuki
sól i pieprz 1/2 łyżeczki
mięta świeża siekana 1 łyżeczka
mak 1 łyżeczka
słonecznik łuskany 1 łyżeczki
oliwa 2 łyżki

Porada

sporządź sos z jogurtu i ząbka czosnku jeśli nie unikasz nabiału

Przepis i sposób przygotowania na: Coleslaw z czerwonej kapusty z miętą

Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na duzych oczkach, cebulę siekamy drobno. Doprawiamy solą i pieprzem. Z oliwy i soku z cytryny robimy sos. Polewamy warzywa, mieszamy. Na koniec dodajemy mak i słonecznik oraz posiekaną świeżą miętę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 27.04.2017 11:44
Smakowita surówka ,ale przyznaje z miętą jeszcze nie robiłam.;)
sezamek 26.04.2017 20:56
Lubimy tę surówkę
Aleksandra/Olcia 26.04.2017 15:09
pyszna propozycja
Renataj 26.04.2017 14:28
Fajny pomysł - taka nowatorska tradycja:)
MonikaW 26.04.2017 13:23
bardzo lubię czerwoną kapustę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak