Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Colesław - ulubiona surówka Brytyjczyków

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1,5 kg
marchewka 25 dkg
cebula 1 szt
majonez 200 g
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Colesław - ulubiona surówka Brytyjczyków

Kroki postępowania

1
Podstawowa wersja surówki Colesław.
Kapustę umyć, oberwać zewnętrzne liście i drobno posiekać. Kiedy robię tą surówkę ze starej kapusty to kapustę ścieram na tarce. Młoda kapusta jest jednak za mało "zbita".
Krok 1 - Colesław - ulubiona surówka Brytyjczyków foto
2
Marchew oskrobać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebule obrać z łusek i również zetrzeć.
Krok 2 - Colesław - ulubiona surówka Brytyjczyków foto
3
Wymieszać warzywa i posolić. Zostawić na 20 minut, aby kapusta trochę zmiękła a następnie doprawić do smaku i wymieszać z majonezem. Wstawić do lodówki na godzinę.

Colesława można podawać na wiele sposobów, ja najbardziej lubię razem z gorącymi ziemniakami gotowanymi w mundurkach. Polecam.
Krok 3 - Colesław - ulubiona surówka Brytyjczyków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 23.07.2014 15:03
bardzo ją lubię
krystyna330 23.07.2014 13:01
pychota!!!!!
dodi 23.07.2014 10:29
pyszności dzisiaj
Pietruszka 23.07.2014 08:26
pyszna surówka
Konczi 23.07.2014 07:53
taką lubię
Lidzia 23.07.2014 06:57
Moja ulubiona.
Seba 22.07.2014 23:44
Też taką lubię
kasiaw 22.07.2014 22:30
uwielbiam tą surówkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak