Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Colesław

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2
marchew 2
cebula czerwona 1
sól, pieprz
majonez 3 łyżki
cukier 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Colesław

Kapustę i marchewkę ścieramy na tarce. Cebulę drobno siekamy. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz cukrem, mieszamy z majonezem. Najlepiej odstawić na chwilę aby kapusta trochę zmiękła a składniki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 21.08.2013 10:38
moja ulubiona! Aby kapusta nie była twarda to po zszatkowaniu zasalam ją 1 łyżeczką soli, mieszam i odstawiam na godzinę, następnie odciskam z nadmiaru soków i dopiero dodaje reszte składników
joanna30 28.06.2013 12:22
Dziewczyna z kodeksem spróbuj zamiast szatkować nożem zetrzeć ją na tarce i zostawić na pół godziny aby zdążyła zmięknąć.
meg1984 27.06.2013 21:39
dobra i smaczna
dziewczyna_z_kodeksem 27.06.2013 21:31
bardzo lubię tę surówkę, choć sama mam problem z jej przygotowaniem, zawsze za twarda wychodzi mi ta kapusta :)
msmors 27.06.2013 21:21
ciekawa nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak