Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Codzienne ciasto czekoladowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
cukier brązowy 3/4 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
maślanka 1 szklanka
mąka 1 3/4 szklanki
kakao 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Codzienne ciasto czekoladowe

Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać brązowy cukier i dalej ucierać. Cały czas ucierając dodać jajko a potem maślankę. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą. Przesiać do masy i wymieszać łyżką. Ciasto wlać do formy. Piekarnik nagrzac do 180 C. Ciasto piec około 60-70 min. Sprawdzić patyczkiem czy już jest upieczone. Piekarnik wyłaczyć, uchylić drzwiczki i zostawić ciasto na około 20 minut do przestudzenia. Podawać posypane cukrem pudrem lub z keksem bitej śmietany.
Smacznego!!

--> porcja na keksówke

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 15.03.2017 12:04
Chętnie bym spróbowała.
Malgorzata549 20.07.2015 10:47
pyszny pomysł
Danka 26.05.2015 20:55
pyszny pomysł
olkaaa 28.05.2012 07:47
mniam
Beatris 20.05.2011 17:22
Uwielbiam takie ciasta. Czekoladowe z brązowym cukrem.
MAR3STA 20.03.2011 18:59
apetyczne ciacho;)
eli82 12.03.2011 10:07
mniam
suzana 09.03.2011 20:50
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak