Coddle

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    50 dg (wieprzowe)
  • szynka

    25 dg
  • ziemniaki

    70 dg
  • cebula

    20 dg
  • natka pietruszki

    30 g (posiekana)
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę i parówki pokroić w cienkie kawałki. Włożyć do garnka, zalać 350 ml wody, zagotować i , od momentu wrzenia, gotować 5 minut. Następnie wodę wylać do innego naczynia i zostawić.
Do szynki i parówek dodać pokrojoną w półkrążki cebulę oraz pokrojone w grube krążki ziemniaki. Przyprawić solą i pieprzem. Zalać wodą. Zagotować. Od zagotowania dusić 40 minut pod przykryciem. Następnie dać do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat