Coco au Miel z suszoną gruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    620 ml
  • miód

    4 łyżeczki
  • wiórki kokosowe

    460 g
  • cukier

    250 g
  • mąka pszenna

    140 g
  • proszek do pieczenia

    4 łyżeczki
  • jajko

    4 szt
  • gruszki suszone

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Coco au Miel z suszoną gruszką foto
Sparzyć suszone kandyzowane gruszki, odsączyć, posiekać na kosteczkę.
Krok 2 - Coco au Miel z suszoną gruszką foto
W garnku zagotować mleko z miodem.
Krok 3 - Coco au Miel z suszoną gruszką foto
W misce wymieszać wiórki kokosowe, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Wlać mleko i wymieszać.
Krok 4 - Coco au Miel z suszoną gruszką foto
Dobrze roztrzepać jajka i dodać do mieszanki mleka z wiórkami kokosowymi i dokładnie wymieszać.
Krok 5 - Coco au Miel z suszoną gruszką foto
Dodać posiekane gruszki i ponownie wymieszać. Masę rozlać do foremek często ją mieszając przed kolejnym wyłożeniem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 25-30 minut na złoty kolor. Ciasta wystarcza na ok. 23 szt. ciasteczek.
Asik32
Miód można zastąpić syropem z agawy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 20.03.2015 17:10
To musi być pyszne!
Bernadeta1 20.03.2015 15:44
na pewno bardzo smaczny deserek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat