Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Coco au Miel z suszoną gruszką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 620 ml
miód 4 łyżeczki
wiórki kokosowe 460 g
cukier 250 g
mąka pszenna 140 g
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
jajko 4 szt
gruszki suszone 8 szt

Porada

Miód można zastąpić syropem z agawy.

Przepis i sposób przygotowania na: Coco au Miel z suszoną gruszką

Kroki postępowania

1
Sparzyć suszone kandyzowane gruszki, odsączyć, posiekać na kosteczkę.
Krok 1 - Coco au Miel z suszoną gruszką foto
2
W garnku zagotować mleko z miodem.
Krok 2 - Coco au Miel z suszoną gruszką foto
3
W misce wymieszać wiórki kokosowe, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Wlać mleko i wymieszać.
Krok 3 - Coco au Miel z suszoną gruszką foto
4
Dobrze roztrzepać jajka i dodać do mieszanki mleka z wiórkami kokosowymi i dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Coco au Miel z suszoną gruszką foto
5
Dodać posiekane gruszki i ponownie wymieszać. Masę rozlać do foremek często ją mieszając przed kolejnym wyłożeniem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 25-30 minut na złoty kolor. Ciasta wystarcza na ok. 23 szt. ciasteczek.
Krok 5 - Coco au Miel z suszoną gruszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 20.03.2015 17:10
To musi być pyszne!
Bernadeta1 20.03.2015 15:44
na pewno bardzo smaczny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak