Clafoutis z truskawkami

Clafoutis z truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 3,2%

    100 ml
  • śmietana 30%

    100 ml
  • cukier

    60 g
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • masło

    2 łyżeczki
  • truskawki

    10 sztuk
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Clafoutis z truskawkami

Jajka ubić z cukrem, do ubitej masy sypać stopniowo mąkę ,a następnie dolać śmietanę i mleko. Truskawki umyć, obrać, osuszyć i pokroić na ćwiartki. Foremki żaroodporne wysmarować masłem. Ułożyć pokrojone truskawki i zalać ciastem. Piec ok. 35-40 min. w piekarniku nagrzanym do 180C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Anna169Hosz 04.07.2015 13:39
Bardzo lubię.
Beatris 04.07.2015 12:48
Przepyszny deserek:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat