Clafoutis wiśniowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie bez pestek

    80 dg
  • mąka

    15 dg
  • jaja

    3 sztuki
  • cukier puder

    10 dg
  • mleko

    250 ml
  • masło

  • cukier waniliowy

  • cukier puder

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę zmieszać ze solą. Następnie dodać 2 łyżki cukru pudru, cukier waniliowy oraz jajka. Wymieszać. Wlać mleko. Wymieszać.
Blaszkę wysmarować masłem. Dać wiśnie. Posypać 2 łyżkami cukru pudru. Wlać ciasto (jest rzadkie).
Piec 35 - 40 minut w temperaturze 180 stopni. Posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat