Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Clafoutis czereśniowy

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 300 g
cukier 100 g
mąka pszenna 125 g
jajko 3 szt
mleko 200 ml
cukier waniliowy 2 łyżeczki

Porada

Składniki na formę o średnicy 20cm

Przepis i sposób przygotowania na: Clafoutis czereśniowy

Kroki postępowania

1
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C.
Czereśnie myjemy, drylujemy i wykładamy gęsto, pojedyncza warstwą w natłuszczonej formie.
Krok 1 - Clafoutis czereśniowy foto
2
Cukier puder i waniliowy miksujemy z mąką, jajkami i mlekiem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 2 - Clafoutis czereśniowy foto
3
Ciasto wylewamy na owoce.
Krok 3 - Clafoutis czereśniowy foto
4
Pieczemy około 20 minut do zarumieniania.
Serwujemy jeszcze letnie pospane cukrem pudrem.
Krok 4 - Clafoutis czereśniowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 22.07.2015 14:14
super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mysza75 22.07.2015 14:11
jakie to dobre na deser
Zdzisław 22.07.2015 14:10
takie słodkości bardzo lubię
IZABELA29 22.07.2015 08:56
bardzo dobre ,
monikaT83 21.07.2015 23:59
pysznie i wakacyjnie:)
IKrakowianka 21.07.2015 20:00
wygląda super
Grazyna0211 21.07.2015 19:21
pyszny deser
Wiktoria29 21.07.2015 18:55
bardzo apetyczne
Ola1young 21.07.2015 18:33
pyszny deserek u Ciebie :)
Jadwiga/Jaga85 21.07.2015 17:05
Pyszny deser!!!
Renata9 21.07.2015 15:18
Smaczny deserek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak