Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cisto z jabłkami i jagodami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka pszenna 2 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
cukier 1 szkl
masło lub margaryna 1 kostka
jogurt ok2 łyżki
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
jabłka 3 szt
jagody 1 słoik 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Cisto z jabłkami i jagodami

Masło albo margarynę rozpuszczamy i lekko przestudzamy.
Jagody osączyć ze soku.Jabłka obrać i pokroić. Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek.
Do białek dodajemy cukier i miksujemy następnie dodajemy żółtka a na koniec dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia i aromat mieszając łyżką.
Dodać masło albo margarynę i jogurt. Przełożyć ciasto do przygotowanej dużej blaszki i zasypać jabłkami(można je obtoczyć w mące).
Wykładać też łyżeczką jagody. Piec ok 45 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 20.08.2017 13:44
Dziękuję:)
Ola1984 21.07.2017 12:45
Pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak