CISTO DROZDZOWE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    4 dag
  • cukier

    1 dag
  • jajko

    1 szt
  • cukru

    15 dag
  • mąka

    50 dag
  • mleko

    1 szklanka
  • oliwa

    7 dag
  • sól

  • płatki migdałowe

    10 dag
  • masło

    1 kostka
  • cukier

    2/3 szklanki
  • cukier waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

drozdze rozcieramy z cukrem i odstawiamy do czasu,az podwoja swa objetosc.jajko ucieramy z cukrem.dodajemy make sol i wyrosniete drozdze.wlewamy cieple mleko i wyrabiamy ciasto.dodajemy roztopiony tluszcz.ponownie wyrabiamy i wkladamy do formy.odstawiamy w cieple miejsce.roztapiamy maslo,dodajemy platki migdalowe,cukier i cukier waniliowy,dokladnie mieszamy.polewamy ciasto.forme wladamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy 45 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat