Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cisteczka z ciasta francuskiego bananem i czekoladą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
banan 1 sztuka
czekolada 1/4 sztuki
masło lub margaryna do smaku
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cisteczka z ciasta francuskiego bananem i czekoladą

Ciasto francuskie pokroić na niewielkie kwadraty.
Banana obrać, pokroić w plasterki, a czekoladę pokruszyć a drobne kawałeczki.
Na pokrojone ciasto układać banana i trochę czekolady. Składać w kopertę.
Całość posmarować roztopionym masłem.
Piec ok pół h w temp 220 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 08.03.2017 19:32
Dobre ciasteczka.
Róża1 08.03.2017 07:34
przepyszne do dzisiejszej kawusi :-).
Krzysztof15 08.03.2017 06:15
pyszne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak