Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cieplutki sernik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 5 łyżka
cukier wanilinowy 1 szt
masło 20 dag
żółtko jajek 2 szt
mąka 2 szkl
ser biały 1 kg
żółtko jajek 10 szt
cukier puder 10 łyżki
masło 10 dag
mąka pszenna 10 łyżki
mąka ziemniaczana 6 łyżeczek
mleko 500 ml
białko 10 szt
białko 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: cieplutki sernik

Zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie wyłożyć na blachę, i podpiec 25 minut w 200 stopniach.
Trzykrotnie zmielony twaróg ucieramy z żółtkami i cukrem pudrem, dodajemy masło, obie mąki i mleko. Białka ubijamy z cukrem, następnie mieszamy z masą i wykładamy na ciasto. Pieczemy 5 minut w 220 stopniach, otwieramy piekarnik i oddzielamy nożem brzegi od blachy. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach, następnie otwieramy piekarnik na 15 minut i znów pieczemy 15 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.09.2013 15:51
mój też tak pęka gdy go wyjmuję
Katarzyna/kate1980 29.05.2013 22:11
uwielbiam sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak