Ciepłe tosty

Ciepłe tosty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczywo tostowe

    2 kromki
  • jabłko

    1
  • mleko 3,2%

    5-6 łyek
  • masło

    2-3 łyżki
  • dżem owocowy

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ciepłe tosty

Jajka połączyć z mlekiem. W tak powstałej masie maczać tosty i smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron. Co jakiś czas dodawać masła aby tosty nie przyklejały się do dna. Tosty świetnie smakują z dżemem. Można również posypać je cukrem waniliowym czy polać jogurtem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Małgorzata72 29.03.2012 09:26
dobre i szybkie
Barbara55 01.12.2011 11:11
super,ciepłe są najlepsze
kielcok1 24.10.2011 16:39
uwielbiam
Renataj 08.06.2011 23:52
Fajny przepis. Już wiem co zrobię jutro na śniadanie.
Damian19 16.11.2010 08:23
jeszcze cieple! :)
aginaa 23.09.2010 12:06
uwielbiam
marta639 17.09.2010 18:26
Oryginalne.
mehia 17.05.2010 08:02
dodane do mojej książki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat