Ciepłe lody

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • białka

    3
  • cukier

    1 szklanka
  • woda

    1/2 szklanki
  • aromat waniliowy

Dodatki

  • polewa czekoladowa

  • wiórki kokosowe

  • płatki migdałowe

  • foremki waflowe

    8-9
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciepłe lody foto
Białka, cukier i wodę, ubijamy mikserem ok. 2 minut.
Krok 2 - Ciepłe lody foto
Miskę z wymieszanymi składnikami umieszczamy w garnku z gotującą się wodą. Miksujemy mikserem jeszcze przez 13-15 minut. Aż masa zgęstnieje.
Krok 3 - Ciepłe lody foto
Zgęstniałą masę, za pomocą rękawa cukierniczego wkładamy do Wafelków. Schładzamy w lodówce.
Krok 4 - Ciepłe lody foto
W czasie kiedy masa się schładza, przygotowujemy polewę czekoladową.Polewamy nią lody i dodajemy dodatki wedle uznania.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marta1371 09.01.2017 23:08
Takie lody lubi mój synuś
[email protected] 02.11.2016 18:35
Wygląda pięknie
mysza75 02.11.2016 10:09
jakie fajne lody smaki mojego dzieciństwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat