Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciepła przekąska.

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
kurki 25 dag
masło 2 łyżki
ser żółty 10 dag
sól do smaku wg uznania
pieprz wg uznania

Porada

Ser powinien być łagodny np podlaski by nie zdominował smaku ,a tym samym nie zabił smaku kurek.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciepła przekąska.

Bakłażana umyć,osuszyć,pokroić w centymetrowe plastry i lekko osolić.
Kurki przebrać,umyć,pokroić na drobne części ,przełożyć na patelnię z dodatkiem masła i smażyć ok.10 minut.Doprawić solą i pieprzem.
Z bakłażana,usunąć wytworzony słony sok,oprószyć delikatnie pieprzem i plastry przełożyć na teflonową patelnię..Smażyć z obu stron,a następnie na każdy plaster położyć usmażone kurki,a wierzch posypać startym żółtym serem.Przykryć patelnię i moment całość podgrzać do chwili aż ser będzie ciepły.
Podawać od razu po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 14.11.2014 08:48
Smakowity kąsek:)
anemon 09.09.2014 17:34
Świetna przekąska, no i te kurki...
Motorek 03.07.2014 08:21
bardzo dobra
Lidzia 31.05.2014 19:49
Kurki i bakłażan - pyszności.
Alex_M 31.05.2014 19:03
chetnie bym zjadla :)
barbara11561 31.05.2014 18:03
wygląda baaardzo apetycznie,no i te kurki...........:)
Zdzisław 31.05.2014 17:40
dla mnie pyszne danie podano
berys18 31.05.2014 16:21
świetna przekąska
Grazyna0211 31.05.2014 15:14
smaczna przekąska
Jusiaa 31.05.2014 14:43
Warta wypróbowania :)
Patriszja
Patriszja 31.05.2014 14:00
idealna do pracy :)
gosia56 31.05.2014 13:34
super pomysł;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak