Ciepła przekąska.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 sztuka
  • kurki

    25 dag
  • masło

    2 łyżki
  • ser żółty

    10 dag
  • sól do smaku

    wg uznania
  • pieprz

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażana umyć,osuszyć,pokroić w centymetrowe plastry i lekko osolić.
Kurki przebrać,umyć,pokroić na drobne części ,przełożyć na patelnię z dodatkiem masła i smażyć ok.10 minut.Doprawić solą i pieprzem.
Z bakłażana,usunąć wytworzony słony sok,oprószyć delikatnie pieprzem i plastry przełożyć na teflonową patelnię..Smażyć z obu stron,a następnie na każdy plaster położyć usmażone kurki,a wierzch posypać startym żółtym serem.Przykryć patelnię i moment całość podgrzać do chwili aż ser będzie ciepły.
Podawać od razu po przyrządzeniu.
ben-ka
Ser powinien być łagodny np podlaski by nie zdominował smaku ,a tym samym nie zabił smaku kurek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasia.s 14.11.2014 08:48
Smakowity kąsek:)
anemon 09.09.2014 17:34
Świetna przekąska, no i te kurki...
Motorek 03.07.2014 08:21
bardzo dobra
Lidzia 31.05.2014 19:49
Kurki i bakłażan - pyszności.
Alex_M 31.05.2014 19:03
chetnie bym zjadla :)
barbara11561 31.05.2014 18:03
wygląda baaardzo apetycznie,no i te kurki...........:)
Zdzisław 31.05.2014 17:40
dla mnie pyszne danie podano
berys18 31.05.2014 16:21
świetna przekąska
Grazyna0211 31.05.2014 15:14
smaczna przekąska
Jusiaa 31.05.2014 14:43
Warta wypróbowania :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat