Cieniutkie spaghetti z rukolą i pomidorkami koktajlowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cieniutkie spaghetti

    1/2 opakowania
  • pomidorki koktajlowe

    kilka sztuk
  • cebula czerwona

    2 szt
  • oliwa

  • sól

  • pieprz

  • rukola

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Na oliwie podsmażamy pokrojoną cebulkę oraz pomidorki koktajlowe pokrojone na pół. Pod koniec dodajemy oliwki oraz rukolę i mieszamy z makaronem.

Skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy świeżo mielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dasada1 22.05.2012 17:54
musze spróbowac
dasada1 22.05.2012 17:54
musze spróbowac
dasada1 22.05.2012 17:54
musze spróbowac
noculos 22.05.2012 17:50
super przepis
noculos 22.05.2012 17:50
super przepis
noculos 22.05.2012 17:50
super przepis
noculos 22.05.2012 17:50
super przepis
noculos 22.05.2012 17:50
super przepis
noculos 22.05.2012 17:50
super przepis
noculos 22.05.2012 17:50
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat