Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciemny gulasz na grahamie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
cebula biała 3 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciemny gulasz na grahamie

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i kroimy na małe kawałki, wrzucamy na rozgrzaną patelnię i dokładnie smażymy z każdej strony.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, wrzucamy do mięsa i smażymy ( w razie potrzeby dolewamy oleju).
Krok 1 - Ciemny gulasz na grahamie foto
2
Bułkę grahamkę (lub kromki z chleba grahama) wkładamy na patelnię pomiędzy mięso i obsmażamy z obu stron, jak się zarumieni zalewamy wszystko wodą,
Krok 2 - Ciemny gulasz na grahamie foto
3
dusimy aż mięso będzie miękkie. Na koniec wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli graham się nie 'rozwali' to należy go rozprowadzić po całym daniu.
Krok 3 - Ciemny gulasz na grahamie foto
4
Podajemy z kaszą i dodatkiem witaminowym, np. Ogórkiem małosolnym.

Smacznego!
Krok 4 - Ciemny gulasz na grahamie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.07.2013 11:32
lubię zagęszczane pieczywem sosy nie tylko w gulaszu
marianp20 12.07.2013 09:09
na pewno wypróbuje
Konczi 12.07.2013 08:05
przyznam, że jak przeczytałam że na grahamie to mnie zainspirowało, nigdy takiego nie robiłam, warty wypróbowania
Adamorek 12.07.2013 02:30
dobry zagęstnik
Bernadeta1 12.07.2013 00:12
lubię taki obiad a z bułką ciekawe, warto wyprobować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak