Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

comber cielęcy 1 kg.
sok z cytryny 3 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
wino białe wytrawne 1/2 szkl.
mąka 3 łyżki
brokuł 1 szt.
kalafior 1 szt.
marchewka 0,25 kg.
oliwa 2 łyżki
estragon 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina z warzywami

mięso opłukać,osuszyć skropić cytryną,natrzeć solą,pieprzem i estragonem,odstawić na 0,5godz.na patelni rozgrzać masło z oliwą,obtoczyć mięso w mące i zrumienić ze wszystkich stron,przełożyć do brytwanny zalać tłuszczem z patelni,skropić winem,wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st.na 50min.często polewając winem i wytapiającym się sosem,brokuł i kalafior podzielić na różyczki i ugotować na parze wraz z marchewką,gdy mięso będzie miękkie wyjąć z piekarnika,odlać 1/4szkl.sosu,zmiksować z trzema marchewkami,dwiema różyczkami kalafiora i brokuła,pieczeń pokroić w plastry,ułożyć na półmisku,polać sosem,podawać z warzywami ugotowanymi na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 01.01.2012 11:32
super
Iwona51
Iwona51 27.12.2011 10:40
coś dla mnie
anestis 19.03.2011 22:00
przepis fajny tylko szkoda że zdjęcia niema

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak