Cielęcina z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    250 g
  • marchew

    1-2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • woda

  • pietruszka zielona

  • przecier pomidorowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cielęcinę pokroić w poprzek włókien na cienkie plastry, lekko rozbić, zalać wodą i gotować. Obrane warzywa pokroić w drobną kostkę, dodać do wrzątku. Na sam koniec posypać zielona pietruszka i dodać 1 łyżeczkę przecieru pomidorowego. Doprawić do smaku, jeżeli jest taka konieczność – blendujmy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat