Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z ryżem i winogronami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 40 dag
śmietana 120 ml
bulion 120 ml
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
winogrona białe 40 dag
cebula 1 sztuka
ryż ugotowany 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z ryżem i winogronami

Mięso kroimy w kostkę. Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na oliwie.Do rondla z cebulą dokładamy cielęcinę.Wsypujemy obrane z kiści winogrono.Podlewamy bulionem i dusimy ok 10 minut.Dodajemy ryż i śmietanę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 19.09.2012 20:20
pyszne
fictor123 09.12.2011 09:38
super
halina16 14.10.2011 17:56
pyszna cielęcina

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak