Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z kurkami w sosie śmietanowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówki cielęcej 1 kg
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
kurek 30 dag
słodkiej śmietany 30% 150 ml
kostki masła 0,5
sól, pieprz mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z kurkami w sosie śmietanowym

Karkówkę cielęcą podzielić na porcje, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Osolić i popieprzyć. Na patelni rozgrzać ale nie przypalić połowę masła i obsmażyć mięso.
Na drugiej patelni na pozostałym maśle podsmażyć kurki z cebulą pokrojoną w kostkę.Połączyć z mięsem.Wszystko podlać niewielką ilością bulionu warzywnego i dusić ok. 40 minut.Kiedy płyn zredukuje się mn.w. o połowę wlać śmietanę i dusić jeszcze ok. 10 minut. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:01
Syty obiad.
04.04.2013 07:17
te same zdjęcia co przy przepisie Cielęcina w kurkach.
Wacław 28.09.2012 09:20
zgadzam się z Ziutulą,uczta dla podniebienia !
Sylwia56
Sylwia56 19.09.2012 09:51
fajne
Izabela/bella81 19.09.2012 08:55
Z chęcią zjadłabym taką cielęcinę :)
Rafał10 19.09.2012 08:41
palce lizać, uwielbiam !
Betka 19.09.2012 07:49
świetna;)
Betka 19.09.2012 07:49
świetna;)
Brenia 19.09.2012 00:13
coś pysznego
ziutula
ziutula 18.09.2012 23:21
uczta dla podniebienia jest na talerzu podana...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak