Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z jabłkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 90 dag
majeranek 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
czosnek 4 ząbki
mąka 1 łyżka
sok z cytryny 1 sztuka
olej 5 łyżek
cebula 3 sztuki
jabłka 1 kg
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z jabłkami

Mięso umyć oprószyć mąką i przyprawić dokładnie obwiązać bawełnianą nicią cebulę i czosnek obrać oraz jabłko pokroić w ćwiartki i wyciąć gniazdka nasienne jabłka skropić sokiem z cytryny cebulę pokroić w ósemki rozgrzać patelnie włożyć mięso i odsmażyć ze wszystkich stron następnie czosnkiem posmarować brytfankę przełożyć mięso i dodac bulion piec w piekarniku 1 godzinę w tem 190 stopni w połowie pieczenia dodać jabłka i cebulę wszytko oprószyć majerankiem co jakiś czas podlewać mięso sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 28.05.2012 16:46
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak