Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina z czosnkiem

4.0
(29)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 2 kg
Czosnek suszony Prymat do smaku
czosnek 8 ząbków
oliwa 7 łyżek
bazylia do smaku
wino białe wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina z czosnkiem

Opłukane mięso ponacinać i naszpikować w czesniej pókrojonym czosnkiem w plastry.Przygotować marynate ,mieszajać czosnek granulowany z bazylią i oliwą i posmarować mięso i odstawić na 1,5 godz.
Następnie wstawić mieso do natłuszczonej blaszki i piec w piekarniku 50 min.Mięso podlać winem i piec jeszcze 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 08.10.2010 19:46
lubię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak