Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w pomidorach

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
wino czerwone 350 ml
cebula 1 (pokrojona w kostkę)
ząbki czosnku 4
pomidory krojone z puszki 2 puszki
oliwki czarne garść
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
papryka zielona 1 szt
oliwa 100 ml
mąka
oregano
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
cukier szczypta
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w pomidorach

Na ¼ oliwy z oliwek przesmażyłem cebulę , dodałem pokrojony czosnek i oregano , zamieszałem. ¾ wina wlałem do cebuli razem z pomidorami w zalewie. Doprawiłem przyprawami. Dusiłem na małym ogniu.
Cielęcinę pokroiłem w grubą kostkę , posoliłem i popieprzyłem, oprószyłem mąką. Obsmażyłem na oliwie na rumiano. Dodałem do sosu. Paprykę pokroiłem w paski , podsmażyłem na patelni , na której smażyłem mięso , dolałem resztę wina , zagotowałem , dodałem do sosu wraz z oliwkami. Dusiłem razem do czasu , aż mięso było miękkie. Sos powinien być gęsty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ggosienka68 02.12.2014 15:07
świetna propozycja :)
kloruś 28.11.2014 09:38
Bardzo mi się podoba ta propozycja!
Malinka 28.11.2014 07:40
Lubię taki misz masz na talerzu :)
olkaaa 28.11.2014 07:23
robię podobną
IlonaAlbertos 27.11.2014 23:16
Smakowite mięsko.
Konczi 27.11.2014 23:01
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak