Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w kurkach

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło extra 10 dag
cebula 1 szt
czosne\\ 4 ząbki
kurki 25 dag
śmietana słodka 200 ml
sól, pieprz mielony
cielęcina 70 karkówka

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w kurkach

Mięso umyć, osuszyć.Na patelni rozgrzać połowę masła.Obsmażyć cielęcinę na złoto. Podlać niewielką ilością wody i dusić z czosnkiem do miekkości.Woda powinna w tym czasie wyparować. Kurki umyć dokładnie, większe pokroić.Usmażyć na reszcie masła razem z drobno pokrojoną cebulą. Pod koniec smażenia wlać śmietanę. Grzyby dodać do cielęciny, dusić jeszcze ok. 15 minut.Doprawić solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 23.02.2016 14:48
bardzo delikatne a zarazem smaczne
gusia1000 02.07.2015 11:02
Dobry obiad.
IZABELA29 05.02.2014 08:13
aż wproszę się na taki pyszny obiad
ben-ka 16.11.2012 13:41
Bardzo smaczny obiadek,mam zamrożone kurki tylko.....z cielęciną u mnie krucho:(
Henryka2 27.09.2012 15:40
Ciekawa jestem jak długo będę czekać na usunięcie zdublowanego przepisu,czy od zgłoszenia w dn. 18.09. to za krótko?!A biedny donosiciel się cieszy,że "nadużycie"odkrył.Uśmiałam się ze śmiechu jak pszczoła!
Cukiereczek13 09.09.2012 15:34
aż ślinka cieknie ;)
adelajda 09.09.2012 15:21
dla mnie super !
Pietruszka 09.09.2012 13:13
wygląda bardzo smakowicie
ziutula
ziutula 09.09.2012 12:22
wyśmienity obiad z kurkami...
stokrotka 09.09.2012 12:15
ale pyszny obiadek
Adamorek 09.09.2012 12:03
akurat sezon na kurki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak