Cielęcina w kurkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło extra

    10 dag
  • cebula

    1 szt
  • czosne\\

    4 ząbki
  • kurki

    25 dag
  • śmietana słodka

    200 ml
  • sól, pieprz mielony

  • cielęcina

    70 karkówka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć.Na patelni rozgrzać połowę masła.Obsmażyć cielęcinę na złoto. Podlać niewielką ilością wody i dusić z czosnkiem do miekkości.Woda powinna w tym czasie wyparować. Kurki umyć dokładnie, większe pokroić.Usmażyć na reszcie masła razem z drobno pokrojoną cebulą. Pod koniec smażenia wlać śmietanę. Grzyby dodać do cielęciny, dusić jeszcze ok. 15 minut.Doprawić solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 23.02.2016 14:48
bardzo delikatne a zarazem smaczne
gusia1000 02.07.2015 11:02
Dobry obiad.
IZABELA29 05.02.2014 08:13
aż wproszę się na taki pyszny obiad
ben-ka 16.11.2012 13:41
Bardzo smaczny obiadek,mam zamrożone kurki tylko.....z cielęciną u mnie krucho:(
Henryka2 27.09.2012 15:40
Ciekawa jestem jak długo będę czekać na usunięcie zdublowanego przepisu,czy od zgłoszenia w dn. 18.09. to za krótko?!A biedny donosiciel się cieszy,że "nadużycie"odkrył.Uśmiałam się ze śmiechu jak pszczoła!
Cukiereczek13 09.09.2012 15:34
aż ślinka cieknie ;)
adelajda 09.09.2012 15:21
dla mnie super !
Pietruszka 09.09.2012 13:13
wygląda bardzo smakowicie
ziutula 09.09.2012 12:22
wyśmienity obiad z kurkami...
stokrotka 09.09.2012 12:15
ale pyszny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat