Cielęcina po holsztyńsku

Cielęcina po holsztyńsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    400 g (po 100 g)
  • sałata

  • olej

    2 łyżki
  • jajka

    4
  • łosoś wędzony plastry

    200 g
  • anchois

    kilka filecików
  • kapary całe Smak

    2 łyżki
  • buraczki konserwowe

    plastry
  • natka pietruszki

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę płuczemy i osuszamy. Mięso lekko rozbijamy i smażymy na rozgrzanym oleju po 4 min z każdej strony. Zdejmujemy z patelni i oprószamy solą oraz pieprzem. Na patelnię wlewamy pozostały olej i wbijamy jajka i smażymy. Na talerzach układamy liście sałaty mięso ,plastry łososia ,anchois ,jajka ,kapary ,buraczki. Oprószamy mielonym pieprzem ,posypujemy posiekaną natką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mysza75

26.01.2015 11:17
jakie do dobre pycha

tomek18

26.01.2015 07:54
pyszne mięsko:)

Kuchnia Marty

26.01.2015 07:48
Wygląda obłędnie! Super przepis!

Megg

25.01.2015 21:54
wspaniałe danie

2milutka

25.01.2015 21:52
ale to pysznie wygląda!

wwwiolka

25.01.2015 21:49
Bardzo fajny przepis.

xjustynka89x

25.01.2015 21:25
pyszności!

Jadwiga/Jaga85

25.01.2015 21:19
Pysznie podane!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat