Cielęcina po holsztyńsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    400 g (po 100 g)
  • sałata

  • olej

    2 łyżki
  • jajko

    4
  • łosoś wędzony plastry

    200 g
  • anchois

    kilka filecików
  • kapary całe Smak

    2 łyżki
  • buraczki konserwowe

    plastry
  • natka pietruszki

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę płuczemy i osuszamy. Mięso lekko rozbijamy i smażymy na rozgrzanym oleju po 4 min z każdej strony. Zdejmujemy z patelni i oprószamy solą oraz pieprzem. Na patelnię wlewamy pozostały olej i wbijamy jajka i smażymy. Na talerzach układamy liście sałaty mięso ,plastry łososia ,anchois ,jajka ,kapary ,buraczki. Oprószamy mielonym pieprzem ,posypujemy posiekaną natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza75 26.01.2015 11:17
jakie do dobre pycha
tomek18 26.01.2015 07:54
pyszne mięsko:)
Kuchnia Marty 26.01.2015 07:48
Wygląda obłędnie! Super przepis!
Megg 25.01.2015 21:54
wspaniałe danie
2milutka 25.01.2015 21:52
ale to pysznie wygląda!
wwwiolka 25.01.2015 21:49
Bardzo fajny przepis.
xjustynka89x 25.01.2015 21:25
pyszności!
Jadwiga/Jaga85 25.01.2015 21:19
Pysznie podane!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat