Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina po azjatycku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 1 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
cebula 2 szt
mąka 2 łyżki
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
pomidor 2 szt
cielęcina 40 dag
rosół drobiowy 1 łyżeczka
curry do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina po azjatycku

Mięso pokroić w cienkie paski, posypać pieprzem i obtoczyć w 1 łyżce mąki. Smażyć na rozgrzanym oleju 10 minut. Cebulę oczyścić i pokroić w paski. Dodać cebulę, pozostałą mąkę, Rosół, curry, sok z cytryny oraz 1 szklankę wody. Całość dokładnie wymieszać i dusić około 5 minut.
Pomidory pokroić w ósemki, banana w plasterki. Połączyć z sosem pod koniec duszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak