cielęcina pieczona w maśle klarowanym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    1 kg
  • masło

    0,5 kostki
  • cebulka dymka

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cielęcinę umyć i osuszyć. Przełożyć do żaroodpornego naczynia do pieczenia. sklarować masło. do rondla przełożyć masło, podgrzewać powoli nie pozwalając aby zaczęło pryskać czy też smażyć się , delikatnie zdjąć białą pianę. Masłem polać naciętą cielęcinę obłożyć dymką. Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach około 1 h. Po wyciągnięciu z piekarnika posolić i popieprzyć sos uzyskany z pieczenia. Polewać nim mięso. Kroić na plastry , polewać sosem i podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie kluseczki śląskie i czerwona kapusta . smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 12.05.2013 14:13
same pyszności
KasiaK90 01.02.2013 20:18
pyszne mięsko
Rafał10 01.02.2013 16:04
wyśmienita cielęcinka :)
Andrzej8 01.02.2013 14:21
bardzo smakowicie wygląda
Barbara/zuza22_85 01.02.2013 13:43
pyszniutka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat