Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina pieczona w maśle klarowanym

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
masło 0,5 kostki
cebulka dymka 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina pieczona w maśle klarowanym

Cielęcinę umyć i osuszyć. Przełożyć do żaroodpornego naczynia do pieczenia. sklarować masło. do rondla przełożyć masło, podgrzewać powoli nie pozwalając aby zaczęło pryskać czy też smażyć się , delikatnie zdjąć białą pianę. Masłem polać naciętą cielęcinę obłożyć dymką. Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach około 1 h. Po wyciągnięciu z piekarnika posolić i popieprzyć sos uzyskany z pieczenia. Polewać nim mięso. Kroić na plastry , polewać sosem i podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie kluseczki śląskie i czerwona kapusta . smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.05.2013 14:13
same pyszności
KasiaK90 01.02.2013 20:18
pyszne mięsko
Rafał10 01.02.2013 16:04
wyśmienita cielęcinka :)
Andrzej8 01.02.2013 14:21
bardzo smakowicie wygląda
Barbara/zuza22_85 01.02.2013 13:43
pyszniutka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak